Grenlandsmafiaen 10 år


Grenlandsmafiaen logoI februar 2007 møttes en kompisgjeng på Lundetangen Pub i Skien. Det de hadde til felles var at de hadde oppdaget Geocaching. De bestemte seg for å lage litt gøy og bestemte seg for å lage et nettverk for å få med litt flere på geocaching i Grenland. Etterhvert dukket navnet «Grenlandsmafiaen» opp, og med det som utgangspunkt laget de seg også en logo.

I 2008 laget de en geocoin med den logoen de hadde funnet på som motiv, og på nyåret i 2009 kom den første av coinene i «Telemark-serien» med kanalbåten Victoria i Vrangfoss sluse som motiv. Flere geocachere sluttet seg til nettverket i løpet av 2007 og 2008, og man startet å snakke om at man kanskje skulle danne en formell forening slik at man bl.a. kunne ha en økonomi. (Til nå hadde entusiastene i nettverket lagt ut av egen lomme for å få laget coiner.) Og på sommeren 2009 begynte tanken for alvor å ta form. Så den 17.08.2009 ble det avholdt stiftelsesmøte hjemme i stua til Avigerus og kona, og foreningen «Geocaching i Grenland» så dagens lys som den første lokalforeningen for geocachere i Norge. Navnet Grenlandsmafiaen ble beholdt som et uformelt kallenavn og dermed også logoen.

Nå har det gått 10 år siden dette skjedde, og dette kan jo ikke gå helt upåaktet hen. Så på selve fødselsdagen til Geocaching i Grenland arrangerer vi et fødselsdagsevent på Jarseng i Skien. Eventet avholdes formelt fra 12:00 til 17:00. Det er imidlertid full anledning til å komme til Jarseng allerede fredag ettermiddag (fra 16:30) og bli til søndag.

Klikk her for å åpne eventsiden: GC88QK5