X-maf 2018

Nå braker det løs med årets adventskrans. Opplegget blir i all hovedsak som de siste årene.

For å unngå stor geografisk spredning i cachene på en og samme søndag har vi de siste par årene gått inn for å samle cachene mer. I år betyr det at den første søndagen vil cachene som publiseres være i Siljan, den andre søndagen kommer cachene i Kragerø/Bamble, den tredje søndagen blir i Skien og den siste søndagen før jul blir det cacher i Porsgrunn.

Om du vil følge med på hvilke cacher som er i adventskransen kan du gå inn på cachetur.no Der kommer det en liste som hver søndag utvides med den aktuelle søndagens cacher inntil kransen er komplett.
NB! Det kan ta inntil en time fra cachen er publisert og til den vises i turen. Den er derfor ikke god å bruke for FTF-jegere…

Et stadig tilbakevendende punkt er om vi skal tillate mysteries og om vi bør sette krav til cachenes D/T rating. Vi har diskutert dette i styret flere ganger og konklusjonen vår er at vi ikke har lagt noen absolutte begrensninger. Men vi henstilte til at om man skal ha mysteries så bør de ikke gjøres for vanskelige eller for spesielle (kun for de med en helt spesiell kunnskap). Og tilsvarende når det gjelder terreng: At utleggerne ikke gjør det veldig vanskelig eller at man er avhengig av et helt spesielt redskap som ikke er en del av en normalt utrustet cachesekk. Dette skal være en hyggelig aktivitet for flest mulig i adventstiden.
I fjor falt det seg slik at den ene søndagen besto av fem mysteries og en wherigo. Dette er ikke ønskelig, så for å unngå dette måtte alle som skal legge ut fortelle organisator hva slags type cache de har tenkt å legge ut.

En nyhet i fjor var at vi kåret (og premierte) «beste utlegg». Det skjedde ved at alle kunne gå inn på medlemssidene våre på internett og stemme på de cachene de likte best. Og de som fikk flest stemmer ble premiert. Dette synes var så vellykket at det gjentar vi også i år. Mer info om dette kommer når adventskransen starter.

 

Regler for cachene

I tillegg til det som er nevnt over måtte utleggerne forholde seg til følgende regler (som vi har hatt noen år):

 • Cachens navn skal i perioden mens kransen pågår ha et navn som starter med «X-maf 2018«
 • Det er ikke noe krav til at cachen må ha et «juletema».
 • Det er ingen regler for cachestørrelse! Men vi er mer glade i Large, Regular og Small enn i Microer. (Og vi unngår helst nanoer…)
 • Cachen må være vintersikker, for det er jo ikke godt å si når snøen måtte finne på å komme.
 • Cachen skal være tilgjengelig for alle Geocachere. Dvs. at i konkurranseperioden kan den ikke settes som «Premium only». Hva cacheeierne gjør etter at konkurranseprioden er over er opp til dem selv.
 • Cachens navn skal i konkurranseperioden starte med «X-maf 2018». Etter at konkurransen er over fjernes dette prefikset.

I tillegg viste vi også til den informasjonen de norske reviewerne har lagt ut om hvordan de ønsker at årets adventscacher håndteres.
Klikk her for å se informasjonen fra reviewerne.

 

Adventskranslotteri

Det blir et lotteri på eksakt samme måten som vi har hatt en del år nå.

Her er det likegyldig om du er først eller ikke, det er altså ikke en FTF-konkurranse. Det er derimot ikke likegyldig hvilken dag du finner cachen. Det gir best uttelling i lotteriet å finne cachen på publiseringsdagen. I lotteriet tildeles du lodd for hver cache du finner + evt. noen bonuslodd. Altså kan alle medlemmer som finner cacher i adventskransen i konkurranseperioden vinne en premie, men de mest aktive har selvsagt de største vinnermulighetene siden de har flest lodd…

Loddene tildeles på denne måten:

 • Funn på publiseringsdag: 3 lodd
 • Funn en annen dag i konkurranseperioden: 1 lodd
 • Tar man alle cache som publiseres den søndagen på publiseringsdagen får man 5 ekstra lodd i bonus.
 • Utlegger får 3 lodd pr. utlagte cache (og utlegg teller som funn ifm. bonus for «alle på publiseringsdagen»).
 • Konkurranseperioden avsluttes nyttårsaften. Funn etter nyttårsaften gir altså ikke lodd i lotteriet.
 • Funnet må være logget på nett innen fredag 11. januar 2018 kl. 24:00 for å telle med i lotteriet.

Lotteriet er som vanlig å betrakte som en medlemsfordel. Det betyr at det kun er medlemmer av Grenlandsmafiaen som får lodd og kan delta i lotteriet. Men alle geocachere kan selvsagt være med å finne cachene!

 

Logo

Årets logo for adventskransen ser slik ut:

Aktuelle datoer

Søndag Dato Innsendelsefrist Område
1 søndag 02.12.2018 18.11.2018 Siljan
2. søndag 09.12.2018 25.11.2018 Kragerø/Bamble
3. søndag 16.12.2018 02.12.2018 Skien
4. søndag 23.12.2018 09.12.2018 Porsgrunn

GC80CVM
GC80CXJ
GC80CTA
GC8014H
GC80157
GC8015Q

Takk til alle utleggere som sørger for litt adventsmoro i år også!!!