Turmaler i Vestfold og Telemark

På cachetur.no ligger det mange turmaler. Det er konkrete turer som er planlagt, det er forslag til turer du kan ta selv alene eller sammen med andre. Malene inneholder både cacher og tildels andre nyttige veipunkter når man skal gjennomføre turen. Det er som regel også en beskrivelse av turen, og det er disse beskrivelsene som gjengis her på denne siden.

For å kunne benytte disse malene må man være registrert som bruker av cachetur.no. Grenlandsmafiaen er sponsor av cachetur og får derfor anledning til å presentere disse mailene på sidene våre.

 

Vehuskjerringa med bruk av både bil og sykkel
15 timer | 18 km | 72 cacher
Hele Vehuskjerringa delt opp i flere deler. Kan tas over to eller tre dager. TRE DAGER: Dag 1: Del 1 Dag 2: Del 2 Dag 3: Del 3a, 3c vest for Kjolesplitten, 3b og til slutt 3c øst for Kjolesplitten, Om det er opplegg til dårlig vær på dag 2 kan den byttes med dag 3, men da går du glipp av effekten med sykkel på del 3a. TO DAGER: Dag 1: 3a, 3c vest for Kjolesplitten, 3b, 3c øst for Kjolesplitten, og til slutt del 1 Dag 2: Del 2 Her er bytte av dager veldig lite hensiktsmessig da et viktig moment er at man setter igjen sykkelen når man tar del 1, og henter den igjen etter å ha gjennomført del 2.
Vis turmal på cachetur.no

Barnas WildTrail
2 timer | 4 km | 8 cacher
Barnas WildTrail er en fin skattejaktstur over Åletjernåsane på ca. 4 km. Området er ikke ofte besøkt, så her er det lite med stier, men enkelte steder kan man følge gamle traktorspor. Ellers, så er det lett bushe-terreng. Fra #1 til #8 er det ca. 3 km, og deretter er det ca. 1 km langs skogsbilveien tilbake til bilen igjen. Det er ikke så mange høydemeter her. Du starter på 100moh og høyeste punkt er 140moh. Cachene ligger med 250-300m mellomrom, og det er lagt vekt på at de skal være enkle å finne (#6 må du kanskje lete litt etter). Boksene er også velfylte med bytteting for barn (og voksne) i alle aldre. I en av cachene er det også en fin FTF-premie. Etter cache #8 kan det hende du må vade over elven. Har lagt inn ref.punkt der det er enklest å gå over. Bruk gummistøvler/fjellstøvler, eller kast skoa over og vass etter. Her er det mulighet for å bli våt på beina, så start gjerne på #1 og avslutt med #8. Anbefalte pausesteder er ved cachen #4 eller #6 (ved vannet). Det er også lagt inn et ref.punkt der du lettest kommer opp til cache #7 Parkering: Det plass til 4-5 biler ved #1 og enda flere ved #8. Mobilcaching: Det er varierende dekning her, så last inn cachene før du drar. PS! La barna lete 😉 Og husk å ta med bytteting.
Vis turmal på cachetur.no

Helgetur i Sauheradfjella
48 timer | 30 km | 57 cacher
Dette er en helgetur jeg har tatt flere ganger. Den starter ved parkeringen påSvanstul, går over Sauheradfjella til Sommerseter Turisthytte og tilbake igjen langs skogsbilvei og rødmerket løype tilbake igjen. Jeg har som regel startet på fredag ettermiddag og gått/syklet opp til Fugleleiken Turisthytte og overnattet der til lørdag. Det er fint å fiske på kvelden i vanna rett øst for hytta. På lørdagen har jeg gått blåmerket løype over Sauheradfjella til Sommerseter Turisthytte og overnattet der til søndag. Det er flere stivalg en kan ta her etter å ha passert Steinbruvann. Føler en seg sprek, så gå mot vannet Eiangen og opp på Skiens høyeste fjell Skårrafjell før en tusler ned til Sommerseter for overnatting. På vei tilbake til bilen igjen på søndag, så går turen først langs skogsbilveien ned forbi Ørjevann før den går over på rødmerket løype til Fjellstul og ned til Fugleleiken igjen. Har du satt igjen sykkel her, så er det bare å trille ned til bilen igjen. Anbefalt skotøy er fjellstøvler. (Denne turmalen ble opprinnelig laget at TA-, og er adoptert av GorgonVaktmester.)
Vis turmal på cachetur.no

E134 Haugesund til Drammen
6 timer | 390 km | 82 cacher
Her har jeg samlet de tradisjonelle cachene som ligger langs E134 mellom Haugesund og Drammen. I noen tilfeller har jeg fjernet meg noe fra hovedveien fordi jeg vet det er fint å parkere der, eller fordi jeg liker cachen. Det er også mulig jeg har bommet på enkelte cacher, at de egentlig ligger litt langt fra veien. God tur!
Vis turmal på cachetur.no

Gulsetmarka 2 - Fanterunda
2 timer | 19 cacher
Jarun sin cachetur nr 2 i Vestmarka, som heter Gulsetmarka WT#14 til 26 + Bonus#02. Samt noen få andre cacher. Turen går fra parkeringen på Vestre Einaren, og på flotte blåmerka stier opp til Fantekjerringekollen. Her har du en gnistrende utsikt mot Skotfoss og vestover. Toppen er i 2015 blant distriktets TiTopper. Turen går videre nord et stykke før den svinger ned igjen forbi Nordre og Søndre Trytetjenn. Forholdvis bratt stigning oppover, og siste stykket temmelig bratt langs en 20-30m lang kjettinggjerdet. Fin og variert vei ned igjen. Passer alle, med unntak av de som er vi veldig dårlig form, eller sliter med høyder. Muligheter for dukkert i Trytetjenna på vei ned. Flere fine plasser å raste. Fri parkering ved startpunkt.
Vis turmal på cachetur.no

Kirker i Lågendalen
2 timer | 80 km | 9 cacher
Fra Kongsberg og ned til Skien er du innom 4 kommuner (inkl. start og stoppkommunene). Og på denne strekningen ligger det 8 kirker med hver sin kirkecache.
Vis turmal på cachetur.no

Langs elva fra Skien til Borgestad (Østsida)
3 timer | 10 km | 14 cacher
Turen kan nok tas med bil, men her er det lagt opp til å bruke sykkel.
Vis turmal på cachetur.no

Rustankollen rundt
2 timer | 3 km | 7 cacher
En fin ettermiddagstur i Skien Østmark. Turen starter og slutter på Lensmannseter. Du går opp på Rustankollen som er et fantastisk utsikssted over Skien uten at du trenger å gå så velig mye oppover. På slutten av turen kommer du inn på cache nr. 3 på truren "Ørnstjenn rundt" og kan ta den runden i samme slengen om du vil ha en lengre tur. Cache nr. 2 på den runden tar du når du kommer tilbake (etter nr. 16 på den runden).
Vis turmal på cachetur.no

Spor etter Ibsen
3 timer | 18 cacher
"Spor etter Ibsen" er en vandring (multi-cache) som tar deg rundt til steder i sentrale strøk av Skien hvor man kan finne spor etter Ibsen. Med noen små avstikkere her og der er det mange andre cacher som det også faller seg naturlig å ta med når man går denne runden.
Vis turmal på cachetur.no

Vikingskipet (Isfrue)
190 cacher
Vikingskipet er en geoart som inneholder 190 cacher, fordelt på 113 multcacher og 77 mystericacher. Alle oppgavene skal være forholdsvis enkle å løse. Det er lagt opp til turer i skog og mark. Det er viktig at alle geocachere respekterer bommer og skilter og parkerer på parkeringsplass sånn at vi ikke hindrer annen trafikk. Noen veier kan være private, da er det klart at ingen må kjøre på disse veiene.
Vis turmal på cachetur.no

Andersbonn WT 25 km (lordsabbath)
97 cacher
Her kommer en WT på 96 cacher + noen gamle så kan fort bli 100 funn på denne turen. Ved utlegg så gikk vi 25,22km og 864 høydemeter og brukte nesten 11 timer. Turen går på alt fra sti-grusveg og myr så joggesko anbefales ikke , kan fort bli litt våt da. Er også mulig og dele denne runden hvis du syntes den blir for lang og er mulig og parkere ved Heia , stort sett så er alle veiene stengt med bom , men grusvei til Hellnesdammene kan man betale for og kjøre på. Fint og raste ved heisetra cache 57b der er det også mulig og leie hytte. kontakt Sandefjord Turistforening. Det er 2 bokser på min runde det er parkering og heisetra resten er petrør. Og tilslutt TUSEN TAKK til Isfrue for hjelp med utlegg.
Vis turmal på cachetur.no

Bjørndalsfjellet WT
4 timer | 11 km | 20 cacher
Bjørndalsfjellet er nok en topp som ikke så mange har besøkt, for hit går det ingen merkede løyper. Dog har nok en del gått den første delen her med ski på beina når de har gått løypa over Svanstulflottene. Men dette er også et fint område på sommeren, selv om det er litt myrete her. WT står vanligvis for WoodTrail eller WaterTrail, men på denne runden, så kan det like gjerne stå for WildTrail. Etter Svanstulflottene er det ingen merkede stier, og de som er der mistes fort. På Bjørndalsfjellet, så er det også en del loddrette fjellsider og minst en bratt skråning må forseres (se WP), men alt blir glemt når du er oppå platået. Her er det blankskurte fjell og 360 graders utsikt. I varden ligger det også en toppbok, og det er ikke mange som har besøkt denne toppen de siste åra. Første notering i boka er fra 1991. Beskrivelse Parker på parkeringen på Svanstul og følg skogsbilveien opp mot Fugleleiken turisthytte. Rett før svingen mot hytta tar du av opp mot Svanstulflottene (se WP). Her følger du rødmerket skiløype langs norsiden av flottene, og før skiløypa ta av mot sør, så fortsetter du rett fram mot et lite tjern. Ta deg rundt tjernet på nordsiden. Nå er du inne i Fiskebekkdalen, og her er naturen vill. Det er en sti her, men den kan være vanskelig å følge. Etter en stund kommer du til en fjellvegg med en dyp kløft, ta deg opp på venstre side av kløfta (se WP). Det er bratt her, så ta det med ro. Nå er det ikke så langt igjen, og det er virkelig flott og åpent terreng når du nærmer deg toppen. Utsiken på toppen er upåklagelig, 360 grader skue. Skriv deg gjerne også inn i toppboka som ligger under en stein i varden. Ned igjen går du samme vei som opp et lite stykke, ca. 100m før #10 tar du av til høyre mot #12. Deretter er det bare omtrent å gå rett på de neste cachene. Etter et stykke kommer du inn på en gammel nesten gjenngrodd sti i Fiskebekkdalen som følges helt ned til skogsbilveien ved Flekkern. Ta det litt rolig nedover her, det er en bekk som også går samme vei, og den kan være skjult av høyt gress. Hele runden er på ca. 10 km fra parkeringa og tilbake igjen. Anbefalt skotøy er gode fjellstøvler/gummistøvler. Jeg hadde ca. 2t og 50min gangtid på runden. Beregn minst 4-4,5 timer med pauser, gjerne lenger hvis fint vær. Husk å ta med drikke. På vei opp er det lite vann å hente, og det som er der kan nok smake myr. Ned igjen, så kan man etterfylle i bekken som renner langs stien, men dette kommer selvfølgelig ann på hvor mye regn det har hvert i det siste. Denne WildTrailen kan nok være tyngre å gå hvis det har regnet mye, så ta det i betrakning før du legger ut på denne turen Denne runden egner seg ikke i mørket grunnet noe bushing, bratte skrenter og det er dårlig med stier. Det anbefales også å ta den i riktig rekkefølge. Går du motsatt vei, så IKKE gå ned i den smale kløfta ned fra toppen, da må du nemlig opp og tilbake igjen for å finne cachen #10 Underlaget er fjell, myr og litt urskog. Bomvei, 60,-, kun kort (Denne turmalen ble opprinnelig laget at TA-, og er adoptert av GorgonVaktmester.)
Vis turmal på cachetur.no

Broken-Mjøvann rundt
4 timer | 8 km | 25 cacher
En fin rundtur i greit terreng. Hele turen følger blåmerket sti. 25 cacher ligger langs ruten Beregn 3-4 timer
Vis turmal på cachetur.no

Grenlandsmafiaen (Dennis og Lindy) GMF GA VC DL
111 cacher
Dette er en cacherunde som danner figuren på logoen og er en hyllest til Grenlands Mafiaen. Det forkortede cachenavnet GMF GA VC står for: GrenlandsMafiaFigur GeoArt VillCaching. Denne runden er på 110 cacher og består av, små bokser, pet rør til spesial cacher. Ideen for denne runden er å fortelle historien til Grenlandsmafiaen spesielt og mafiahistorier generelt. Hvert Grenlands Mafia medlems nick blir også presentert med hver sin cache. Geo Arten vil inneholde mange forskjellige Terreng og Vanskelighetsgrader og er ment å være en stor utfordring å fullføre. Dersom man går turen fra #1 til #110 er den ca. 4 mil lang og ca. 2500 høydemeter må forseres, figuren dekker et område på 58 kv km. Størstedelen av figuren ligger i Skien kommune, men den strekker seg også inn i Nome kommune. Det finnes mange skogsbilveier / traktorveier inn i dette området, men husk at mange av disse er utstyrt med bom. God(e) tur(er)!
Vis turmal på cachetur.no

Heia WT 19km (lordsabbath)
67 cacher
Dette er en WT på 65 cacher + noen gamle på veien. ved utlegg gikk vi 19,22 km og 762 høydemeter og ca 7,5 time og denne runden består kun av petrør.Prøver og ha gode hint for at cachene skal være lette og finne er noen vriene så gi beskjed. Er en del stigning i starten og til runden går tilbake igjen da blir det lettere terreng, stort sett stier og grusveier , men bushing fra topp og ned til cache 10 men der finner du sti igjen så litt høyere terreng på den. TUSEN TAKK til Isfrue for god hjelp ved utlegg av denne runden. Parkering ved Heisetra
Vis turmal på cachetur.no

Holmefjell
4 timer | 8 km | 16 cacher
Turen til Holmefjell er en tur som kan gå hardt ut over beholdningen din med favorittpoeng. Du går stort sett en runde, men akkurat selve turen til toppen av Holmefjell er en "frem-og-tilbaketur".
Vis turmal på cachetur.no

Kulturstien Hjellevannet rundt
2 timer | 6 km | 12 cacher
Kulturstien Hjellevannet rundt er en 5,6 km lang tur – uten start eller ende – rundt Hjellevannet. Turen går langs Hjellebrygga gjennom industri- og handelsområder på Klosterøya, Herkules og Myren, langs naturskjønne omgivelser på Bakkestranda og over flere bruer. Det er fine rastemuligheter på Bakkestranda, der bord og benker er satt ut. Hjellevannet ble demt opp da Norsjø-Skienkanalen ble anlagt. Denne eldste delen av Telemarkskanalen ble åpnet i 1861. Skien sluse forbinder kanalen med havet og er en del av stien. På Faret har den eldste daterte kirken i Norge ligget. Hakastein kirke ble bygget tidlig på 1000-tallet. Funn tyder på at det også har ligget en enda eldre kirke her. Det er funnet spor etter et eldre hedensk gravfelt. Stedet der kirken lå, er ikke avmerket per i dag. Det går en smal sti ut til Galgeholmen, som var rettersted i eldre tid. Slik den er lagt opp her tar de utgangspunkt i den kommunale parkeringsplasen i Laugstolparken, men det er også lagt inn koordinater til parkering på Herkules og Myren som også er fine steder å starte denne runden VisitTelemark har laget en brosjyre som forteller litt om mange av de stedene du passerer på denne rundturen. Mer info finner du her: http://www.visittelemark.no/opplev-telemark/kulturstien-bakkestranda-bryggevannet-p529083 Eller du kan laste ned brosjyren direkte herfra: http://www.visittelemark.no/downloads/dmsimgs/BF338EF8FD0ECA0F5E47B1E4C9CB939041534820.pdf Alle "Kulturstoppene" i kulturstien er markert med koordinater i turen, slik at det å ha med den ovennevnte brosjyre kan gi denne turen en ekstra dimensjon. Det er tatt med et par Mystery/Multier i turen. Den ene mysteryen ligger på oppgitte koordinater. Den andre mysteryen eies av meg slik at jeg ikke har noen problemer med å si at sluttboksen ligger langs turen I turen er den plassert der hvor ikonet er plassert på kartet. Det er altså ikke sikkert at det er riktig rekkefølge ift. å logge den.
Vis turmal på cachetur.no

Merkedammen rundt (lordsabbath)
20 cacher
Dette er en liten rundt tur på 4,5-5 km rundt Merkedammen Her er det bademuligheter og mange plasser å slå opp telt. Stor parkering.
Vis turmal på cachetur.no

Middagskollane
5 timer | 12 km | 23 cacher
I starten og på slutten går du på skogsbilvei. Der er erdet ikke bare cacher i Middagskollane-serien, men også noen fra sykkelturen "Middagskollane rundt" (som du også finner turmal for). Når du ikke går på skogsbilvei går turen på blåmerkede stier. Det er nokså bløtt enkelte steder, særlig langs myrene. Godt fottøy anbefales! Rasteplasser og utsiktspunkter er det også. En del stigning, husk å ta med drikke!
Vis turmal på cachetur.no

Middagskollane og Dansaren rundt (WT/PT)
107 cacher
Dette turforslaget er summen av to sykkelrunder som hver er som de to sirklene i et 8-tall, nemlig "Middagskollane rundt" og "Dansaren rundt" i tillegg ligger 7 cacher fra fotturen "Middagskollane" også langs denne ruta. Turen slik den er presentert her tar utgangspunkt i start ved Solvika/Heivannet langs Fv.32 (hovedveien mellom Skien og Siljan). Det er imidlertid også mulig å starte turen ved "Ekonrnrød" eller i "Opdalen" (Parkeringskoordinater er angitt for alle stedene). Turen går i det alt vesentlige på grusveger som er fine og sykle på, og området er avsperret så det skal være svært lite biltrafikk her. Noen få strekk på noen hundre meter er det skogsstier som ikke er like godt egnet til sykling, men det skal ikke være noe problem å trille sykkelen. Vær også oppmerksom på at det er noen skikkelig bratte bakker på turen, selv om mesteparten er relativt flatt. Det er to CO'er som i samarbeid har lagt ut disse to sykkelrundene, og du finner deres egne beskrivelser av terrenget i cache nr. 1 i hver av rundene. http://coord.info/GC54Y9Z og http://coord.info/GC5PGVP. Med unntak av den første cachen i Dansaren rundt (som her kommer drøyt midtveis i turen) består cachene av PET-rør og Smoothie-flasker med kun logg og blyant. Du kan selvsagt ta disse to sykkelturene som separate turer. Middagskollane rundt finner du da på Første, Andre og Sjette etappe. Og Dansaren rundt finner du på Fjerde, Andre og Tredje etappe. Om dere er flere og setter igjen en bil på ett av stedene og så kjører til et annet og starter der kan dere få enda kortere etapper, som også kan tas til fots. Så da sier jeg bare som CO til den ene av rundene: "Husk nok vann og mat. Husk lappesaker og pumpe til sykkelen. Husk å ha det gøy. Og ha en god SykkelWoodTrail :-)"
Vis turmal på cachetur.no

Moss - Horten med ferge
5 timer | 5 km | 23 cacher
Dette er en tur som starter med at man ankommer Moss stasjon enten via bil eller tog. Det er så lagt opp til noen cacher i Moss ved fergekaia før man tar ferga over til Horten (gratis for fotgjengere og syklister). I Horten er det 2 labrunder og en del tradisjonelle cacher. Utover bonuscachen til den ene labrunden er det ikke lagt inn mysterycacher. Båtturen over fjorden tar ca 30 minutter og man får god tid til å spise matpakka på båten til/fra. Det er også muligheter for toalettbesøk og handle i kafeterian. Det er et eget rom ombord i båten for de som reiser med hund.
Vis turmal på cachetur.no

Nare - Ostkleivfjell
6 timer | 15 km | 23 cacher
Denne rundturen starter på parkeringen på Svanstul utenfor Skien. Turens hovedmål er, utenom en mengde cacher den flotte toppen Nare. Her er det fantastisk utsik i alle retninger. Beregn hele dagen på denne turen. (Denne turmalen ble opprinnelig laget at TA-, og er adoptert av GorgonVaktmester.)
Vis turmal på cachetur.no

Ørnstjenn rundt
3 timer | 5 km | 18 cacher
Rundt Ørnstjenn i Skien Østmark. Turen starter ved cachen på Lensmannseter hvor det også er parkering. Her starter også turen Rustankollen rundt, så noen av chene er med i begge turene. Det går også an å kombinere disse to turene. Se turen Rustankollen rundt for mer detaljer om det.
Vis turmal på cachetur.no

Rundtur Årum-Ruggefjell
5 timer | 19 km | 6 cacher
Turen er definitivt en skitur da det er store avstander og alle cachene ligger fint plassert langs en skiløype. Turen starter ved Grorud og første/siste del av turen går i samme løype. Men en stor del av turen er en fin rundtur. Årumstua ligger ca. midveis i turen. Der serevers GRATIS kaffe og te, i tillegg til at man kan kjøpe vafler, pølse og noen kioskvarer der. Åpne lørdager og søndager. http://lardalrodekors.no/arumstua.html
Vis turmal på cachetur.no

Sandtangen
1 time | 2 km | 8 cacher
Fin liten runde
Vis turmal på cachetur.no

Skau-tur i Kroken
112 cacher
Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Brattekleiv/HenryAndGaia. Turen er lagt opp som en kombinasjonstur bil/sykkel og går gjennom fint skogsterreng nesten hele veien. Turen starter ved Sagodden kro på Neslandsvatn. De første 2,5 kilometerene går på en vei med noe trafikk, cachene er lagt slik at det skal være trygt å stoppe, men pass likevel på egen og andres sikkerhet (som gode cachere alltid gjør). De neste 2,5 kilometerene går på en bygdevei med lite trafikk. Stopp litt ut av veien og ta hensyn til lokale bygdefolk. De aller fleste boksene ligger ute av syne for hus o.l, men de fleste her er informert om hva geocaching er. Likevel mulig at noen følger med, men det er nok mer av nysgjerrighet enn mistenksomhet. Så er det slutt på asfalten, her er trafikken minimal . Grusveien er grei å kjøre på med biler med normal bakkeklaring, men vil ikke anbefale biler som er senket/stylet. Nå går turen ca.8 km gjennom fint skogsterreng.(denne strekningen egner seg også godt for sykkel) På denne strekningen finnes også en bom. Det foregår på den måten at man fyller ut en blankett, legger den ene delen i bilruten og den andre i kassen sammen med 30kr. Dersom det ikke er blanketter igjen, legg 30 kr. i kassen sammen med en lapp med navn og bilnummer(for å slippe bot i tilfelle kontroller). Ved cache 50 eller 52 må man parkere bilen og starte å sykle/gå. Ca.8,5 km fint skogsterreng. . Det er ikke mulig å kjøre bil da veien er stengt mellom cache 52 og 53 med store steinblokker. Det er sikkert flere måter å gjennomføre dette på, for eksempel å ha en venn med bil i andre enden (cache 92). Terrenget er lett å sykle i og det er fin grusvei. Deler av veien er bilvei, men beregnet på tømmertransport. Grunneier tillater ikke vanlig biltrafikk her og bommen stenges uten varsel. Så mellom cache 52 og 88 er det sykkel eller godt fottøy som gjelder. Mellom cache 53 og 54 er det lagt ut 22 cacher (93-114) tilbake til cache 27. Så dette blir nå en fin runde som kan taes på sykkel eller til fots. Det er greit å parkere her ved Televabrua (cache 27) og dette er da et utmerket utgangspunkt for denne runden. I oktober er det elgjakt innenfor bommene her. Dette må vi ta hensyn til og derfor anbefales det å ikke cache i oktober. Mange av boksene er fra utleggernes side utstyrt med flere bytteting som passer for barn. Dersom det skal legges igjen TB/GC bør dette gjøres i disse boksene. Om det er feil/mangler ved boksene, eller plassering, er vi takknemmelige hvis dere sier i fra når de logges.(legg gjerne ved nye koordinater, hvis de er veldig feil) OBS: FRA CACHE 23 - 60 ER DET INGEN DEKNING FOR MOBILTELEFON!! VI HÅPER DE FLESTE VIL BRUKE SYKKEL MELLOM BOMMENE FOR Å FÅ EN BEST MULIG NATUROPPLEVELSE. VI ØNSKER ALLE CACHERE EN RIKTIG GOD TUR!!!!!!!!!!
Vis turmal på cachetur.no

Skitur på Jarseng
2 timer | 6 km | 9 cacher
Turen går i lysløypa på Jarseng, med en avstikker ned Kleppløypa.
Vis turmal på cachetur.no

Skrimfjellet
73 cacher
All informasjon om denne WoodTrailen finner du i 1# WT 85 km - 50 timer. Du kan også laste ned og skrive ut all informasjon HER (her finner du også nedlastbare spor, bilder og oversiktskart). Skal du ta hele eller deler av løypa, så anbefales det at du leser informasjonen vi linker til.
Vis turmal på cachetur.no

Skuggenatten
3 timer | 8 km | 15 cacher
Skuggenatten er ein fjelltopp som ligg i Treungen, i sørenden av Nisser. Den er på sett og vis sjølve symbolet på bygda. Toppen ligg 706 m.o.h. og formeleg ber om å bli klatra på.
Vis turmal på cachetur.no

Snappen WT19km (lordsabbath)
78 cacher
Snappen WT er ca 19 km lang og på 441 høydemeter og består av 77 cacher nr 1 er boks resten petrør. Turen er stort sett lettgått , men med høyt gress og myr noen plasser så lave sko anbefales ikke. Parkering ved cachen som heter Snappen .Blåmerket hele veien bortsett en traktorvei som går ned til Gjerstad dammen.
Vis turmal på cachetur.no

Sykkeltur i Kroken
119 cacher
Dette er på nytt et samarbeidsprosjekt mellom Brattekleiv/HenryAndGaia. Turen er tilrettelagt for sykkel, men man kan benytte bil på noen strekninger. Hvis bil benyttes, vennligst respekter oppfordringen om å ikke forsøke å kjøre inn på de veiene som kun er for sykkel / til fots. Som utleggere er vi avhengig av et fortsatt godt forhold til grunneiere og fastboende. Turen er lagt opp slik at den fint kan tas i flere omganger, alt etter dags-form og turlyst. Her er et forslag til inndeling: Etappe 1 : Starter ved Eskilt og går ca. 6 km langs en stille grusvei som er lett å sykle på. Denne strekningen kan også kjøres med bil. Veien kommer ut ved Brødsjøvann. Dersom bil benyttes, ta til høyre ved veikryss og følg cache-serien ”Vei-viser til Sandvann.” Hvis du sykler, gå videre til # 026 Etappe 2 : Dette er en kort skogsvei (ca 1 km) fra Brødsjøvannet til Sandvann. Turen passer fint til å sykle eller gå med barn og finne noen spennende bokser underveis. Når en kommer opp til Sandvann, er det muligheter for å bade og grille (friområde) NB: BIL MÅ IKKE BENYTTES PÅ DENNE STREKNINGEN. Sandvann er jo også et perfekt sted til å ta med familie og venner som vil introduseres for geocaching. Flere nye og gamle cacher like i nærheten. Sandvann er også riktig sted å sette bilen for så å sykle etappe 3 som en rundløype. Etterpå passer det kanskje med et forfriskende bad i Sandvann i hvertfall sommerstid. Etappe 3 : Fra #039 går denne skogsveien rundt Storfjell gjennom fint skogsterreng med flere tjern(ca 7.5 km). Det er også lagt inn en liten ekstratur inn til Orremyrane (3,5km en vei), som også er et fint område (denne kan jo eventuelt tas som en egen tur). Det er mulig å kjøre bil fram til #065, men det forutsetter at man har SUV eller lignende. Vanlig personbil blir for lav, dessuten fare for punktering, hull i bunnpanne osv. Bo- bil frarådes på det sterkeste! Resten av strekningen er stengt med bommer. På denne etappen er det dårlig eller ingen dekning på mobiltelefonen.
Vis turmal på cachetur.no

Sykkeltur på Bølehøgda
30 km | 17 cacher
Turen er lagt opp med start fra Gjerpen Kirke. Der er det mulighet for parkering (unntatt akkurat i kirketiden). Men strengt tatt kan man starte med hvilken som helst cache i turen. Det litt forskjellig rute frem og tilbake. Vegen er relativt flat, litt mer kupert på returen Fra Gjerpen kirke følger man i hovedsak Håvundvegen bortover til Borgeåsen, men på Frogner går turen mye inne i smågatene. Tilbake følger man i hovedsak Gregorius Dagssons gate/Øvregate, men også her er det none avstikkere inn i boligområdene. Turen inneholder to "Unknown". den ene er en bonuscache til en annen i turen, pass på å få med deg koordinatene fra den første. Den andre er en ren mystery, Den ligger ikke på oppgitte koordinater, men det er ingen hemmelighet at den ligger i dette området, og heller ikke at den plasserer seg i turen der den er satt.
Vis turmal på cachetur.no

The Guitar (lordsabbath)
58 cacher
Dette er en geoart på 58 cacher der 4 stk er en liten gåtur , resten ligger langs vei med parkering tilgjengelig i nærhet med personbil. Denne må tas når det ikke er snø, ikke parkering tilgjengelig ved snø + en del cacher er ikke vintersikre. Du trenger stang på 2 stk cacher og litt treklatring ( friklatring) på noen cacher.
Vis turmal på cachetur.no

Vestfold Vikings Power Trail
100 km | 300 cacher
NO MERK: Denne powertrailen går stedvis langs trafikkerte veier, så vær forsiktig og ha blinklyset på når du parkerer langs veien på smale/trafikkerte steder. Det er lenger mellom cachene på veier med mye trafikk. Der har de lagt cachene på steder hvor man kan parkere helt av veien. Vis hensyn og parkér så langt inn i siden du kan. Du kan bruke både bil, motorsykkel og sykkel på denne ruten. Husk å ta med skrivesaker. Offisielle regler tillater at logger kan bli signert med klistremerke og stempel, men Vestfold Vikings ønske er at dette IKKE blir brukt til logging på denne powertrailen. De oppfordrer derfor til at loggene KUN signeres med penn/blyant. Dette for å spare plass i loggene og dermed begrense vedlikehold. De håper og ber om at alle respekterer, og har forståelse for Vestfold Vikings ønske. ENG NOTE: Certain places along the route are narrow. Please be careful and have the turn signal on when you park along the narrow road / traffic locations. Be considerate and park as far to the side of the road as possible. It's farther between caches on roads with heavy traffic. There Vestfold Vikings have put caches in places where you can park completely off the road. Car, motorcycle and bicycle can be used. Remember to bring pen / pencil. Official rules allow signing with sticker and stamp, but Vestfold Vikings desire is that this is NOT being used for logging this power trail. They encourage you to sign the logs with pen / pencil. This is to save space in the logs, thereby limiting maintenance. They hope that everyone respects and understands that wish.
Vis turmal på cachetur.no

Vestfold Vikings PT
305 cacher
Dagstur.
Vis turmal på cachetur.no

WT85km - Helgetur Sauheradfjella
48 timer | 31 km | 72 cacher
Denne turen passer fint som en helgetur for de som ønsker å ta "WT85 km - 50 timer" i etapper. Dag 1 (ca. 3km): Parker på Svanstul parkering (se veipunkt, OBS! Bomveg, 60,- kun Visa) og ta "Transportetappe 3" opp til Fugleleiken Turisthytte hvor du overnatter (vanlig DNT-nøkkel). Skogsbilvei. Dag 2 (ca 17km): Følg WT 85 km.. fra 236# til 189# og "Transportetappe 1" ned til Sommerseter Turisthytte (vanlig DNT-nøkkel) for overnatting. Alle stiene her er blåmerket, og det er meget vakker natur hele veien. Du går også forbi mange vann der en kan både pause, fiske og bade. Dag 3 (ca. 11 km): Den siste dagen går du først noen kilometer på en skogsbilvei (267# - 253#) for du tar over på rødmerket løype. Følg denne over til Fjellstul (252# - 240#), deretter blåmerket løype (239# - 237#) ned til Fugleleiken Turisthytte og videre ned til bilen igjen. Her kan du laste ned spor og dokumenter (beskrivelse av WT 85km.. + tips), og se bilder fra området http://sdrv.ms/ZCVPLD (OneDrive) (Denne turmalen ble opprinnelig laget at TA-, og er adoptert av GorgonVaktmester.)
Vis turmal på cachetur.no