X-maf 2021 – Startskuddet går!

Nå er advent her igjen!!!

…og med advent kommer Grenlandsmafiaens adventskrans!

Først en stor takk til de som stiller opp som utleggere! I år meldte det seg nok utleggere som tilsammen ønsket å legge ut nøyaktig det antallet vi trengte, altså 24! Veldig bra! Begge fjorårets førstegangsutleggere stiller i år også, det setter vi pris på. Og i tillegg kommer det en helt ny utlegger, og en som er ny i adventskrans-sammenheng. Fantastisk!!

Det blir mindre fokus på de to store byene i år, så fordelingen mellom kommunene blir som følger:

1. søndag i advent: Skien.
2. søndag i advent: Drangedal
3. søndag i advent: Skien/Porsgrunn
4. søndag i advent: Kragerø/Bamble

Dette har utleggerne hatt å forholde seg til:

Området for hvor cachene kan legges ut har er den samme som den opprinnelige avgrensningen for Grenandsmafiaen. Dvs. kommunene Skien, Porsgrunn, Bamble, Siljan, Kragerø, Drangedal og den delen av Nome som tidligere het Holla. Men det er ikke i hele dette området vi har fått cacher. (Se listen øverst over hvor det kommer cacher den enkelte søndagen.)

Vi har heller ikke i år lagt noen begrensninger på cachetype eller D/T rating, men som vanlig ba vi om at dersom man skal ha mysteries (eller andre cachetyper som innebærer oppgaver) så bør de ikke gjøres for vanskelige eller for spesielle (kun for de med en helt spesiell kunnskap). Og tilsvarende når det gjelder terreng: At utleggerne ikke gjør det veldig vanskelig eller at man er avhengig av et helt spesielt redskap som ikke er en del av en normalt utrustet cachesekk. Dette skal være en hyggelig aktivitet for flest mulig i adventstiden.

I tillegg til de tingene som er nevnt over må gjelder følgende regler (som vi har hatt en del år nå):

 • Cachens navn skal i perioden mens kransen pågår ha et navn som starter med «X-maf 2021«. (Etter nyttår kan man fjerne det prefikset.)
 • Det er ikke noe krav til at cachen må ha et «juletema».
 • Det er ingen regler for cachestørrelse! Men vi er mer glade i Large, Regular og Small enn i Microer. (Og vi unngår helst nanoer…)
 • Cachen må være vintersikker, for det er jo ikke godt å si når snøen måtte finne på å komme.
 • Cachen skal være tilgjengelig for alle Geocachere. Dvs. at i konkurranseperioden kan den ikke settes som «Premium only». Hva cacheeierne gjør etter at konkurranseprioden er over er opp til dem selv.

Årets Logo

Logoen ser slik ut:

Kåring av beste utlegg

De siste årene har vi kåret (og premiert) «beste utlegg» ved at alle kunne gå inn på medlemssidene våre på internett og stemme på de cachene de likte best. Og de som fikk flest stemmer ble premiert. Dette har medført at vi har fått flere fantastiske cacher i adventskransen, noe alle setter stor pris på. Vi gjentar derfor det også i år. Avstemmingen foregår inne på medlemssidene. Der blir cachene lagt inn fortløpende hver søndag og du kan begynne å stemme så fort de blir tilgjengelig. Du kan stemme på så mange du vil, og du kan endre stemmene dine så mange ganger du vil helt frem til fristen for å logge Adventskranscacher går ut (se lenger ned). Da fjernes lagre-knappen, og det vil ikke lenger være mulig å gjøre endringer.

Adventskranslotteri

Når selve adventskransen starter 1. søndag i advent starter også Adventskranslotteriet, og det blir på samme måten som vi pleier.

Det er likegyldig om du er først på cachen eller ikke, FTF har ingen spesiell betydning i vårt lotteri. Det er derimot ikke likegyldig hvilken dag du finner cachen. Man får flest lodd ved å finne cachen den søndagen den publiseres. I lotteriet tildeles du lodd for hver X-maf cache du finner + evt. noen bonuslodd. Altså kan alle medlemmer som finner cacher i adventskransen i konkurranseperioden vinne en premie uansett om de kan cache alle søndagene eller ikke. (Men de mest aktive har selvsagt de største vinnermulighetene siden de har flest lodd…)

Loddene tildeles på denne måten:

 • Funn på publiseringsdag: 3 lodd
 • Funn en annen dag i konkurranseperioden: 1 lodd
 • Tar man alle cache som publiseres den søndagen på publiseringsdagen får man 5 ekstra lodd i bonus.
 • Utlegger får 3 lodd pr. utlagte cache (og utlegg teller som funn ifm. bonus for «alle på publiseringsdagen» slik at det ikke skal være en ulempe å være utlegger).
 • De som er utleggere får i tillegg 10 lodd for å være utlegger, uavhengig av om man legger ut en eller flere.
 • «Faddere» som hjelper nybegynnere får 5 ekstra lodd pr. nybegynner de hjelper, og nybegynneren får også 5 ekstra lodd fordi de tok sjansen..
 • Konkurranseperioden avsluttes nyttårsaften. Funn gjort etter nyttårsaften gir altså ikke lodd i lotteriet.
 • Funnet må være logget fysisk i den nevnte perioden, og loggen må være skrevet på nett (og registrert med riktig funn-dato) innen lørdag 8. januar 2022 kl. 24:00.

Lotteriet er som vanlig å betrakte som en medlemsfordel. Det betyr at det kun er medlemmer av Grenlandsmafiaen som får lodd og kan delta i lotteriet. Men alle geocachere kan selvsagt være med å finne cachene! For å få tildelt lodd må loggen være registrert på nett

KRUS!!

Vi har også i år valgt å gi en premie til alle som tar X-maf cachene i løpet av perioden fra 1. søndag i advent og frem til og med nyttårsaften. Premien blir et helt spesielt krus som blir laget for anledningen. Vi fikk tilbakemelding i fjor om mange som lot være å prøve å klare kravet til kruset fordi de visste at de ikke kom til å ta GorgonVaktmesters Adventsnøtter. Det synes vi i styret er synd, og har derfor valgt å unnta akkurat den cachen fra kravet for å få krus. Så om du tar alle de 23 andre cachene så får du krus!

 

LYKKE TIL MED ADVENTSCACHINGEN!!!