Hvordan lage en favorittside over de siste geocacher fra et fylke

En favorittside som lister opp alle geocachene i ditt eget fylket, eller andre, kan være kjekt å ha. Der får du alltid de siste rangert øverst, rangert ut fra dato de blir lagt ut, og da med framtidige Event øverst.

Har du først lært dette er det fort gjort å gjøre for fylker du liker å følge med på eller skal besøke. Og det fungerer like greit for fylker i utlandet som i Norge.

 

Slik gjør du det:
(klikk på bildene for å se større versjoner)

1. Etter at du er innlogga på Din profilgeocaching.com blar (scroller) du deg ned til bolken Søkevalg litt nede på høyre side. Klikk der på Avansert søk

 


2. På siden over Avanserte søk kan du øverst velge cachetyper du ønsker skal vises. Vi lar her det opprinnelige valget (default) stå, med Alle geocacher.
På neste søkekriteriet Etter velger du Land/delstat

 


3. Land klikker du på «rullegardina» helt til høyre på rubrikken Velg land. Du får da opp en liste over alle verdens land, rangert etter alfabetet. Her blar (scroller) du deg ned til Norway. Skal du på ferie til f.eks Spania og vil følge med på de lokale cachene der, velger du selvsagt land deretter.

 


4. Deretter er det Fylke/delstat/provins og på rullegardina der velger du aktuelle fylke, som vist her f.eks Telemark.

 


5.Da er alle valg gjort og du klikker bare på Søk etter geocacher.

 


6. Du får da opp en side, som vist i eksempelet over, hvor alle Geocacher og Event er vist rangert etter publiseringsdato / eventdato. Kommende Event alltid øverst, og deretter nyeste cacher, avhengig av at utlegger har oppdatert publiseringsdatoen eller ei. Siden viser også antall poster (cacher / event), oppe til venstre, slik at du lett kan se om det har kommet til nye.

 


7. For å slippe å lage dette søket hver gang du trenger den er det nå lurt å lagre den som en Favoritt. Eksempelet er laget i nettleser Internett Explorer (IE), men om du bruker en annen, eller har
nettbrett / mobil, er prinsippet det samme. Nettbrett og mobil bruker oftest Bokmerke istedenfor Favoritt. Klikk på stjerna øverst til høyre (IE), deretter på Legg til Favoritter.

 


8.
I Legg til en favoritt boksen som da kommer opp kan du endre Navn om du ønsker det, og du kan velge en annen plass enn foreslått i Opprett i. Deretter klikker du på Legg til.

 


9. Dermed så har du søket liggende i din lister over Favoritter,  eller Bokmerker. Du kan derfra kopiere og lime inn snarvei til det på skrivebordet ditt om du vil.

Lykke til 🙂