Utlån av utstyr


Mange av oss har gått til anskaffelse av mye utstyr til Geocachingen, men noe utstyr koster en del og man trenger det ikke så veldig ofte. Hvor ofte trenger du egentlig telskopstige, eller en Geo-extractor? (Vet du i det hele tatt hva det er??) Og en del sånt «kjekt og ha enkelte ganger» utstyr er jo ikke akkurat gratis… Styret har derfor bestemt seg for å kjøpe inn noe slikt utstyr som kan være veldig greit å ha enkelte ganger, men som man ikke trenger hele tiden. Dette utstyret vil vi da låne ut gratis til medlemmene våre.

Walkie-Talkie

Første innkjøp av sånt utstyr ble kjøpt inn i fjor og er et sett med Walkie-Talkies. De er i det man kan kalle «mid-price» segmentet. Det er ikke de billigste på markedet, men heller ikke de dyreste i proffsegmentet. Det kan være greit om man er flere på tur i to biler for å holde kontakten, også om man kjører på steder med dårlig mobildekning. Er man i skogen og går litt forskjellig rute kan det være greit.Walkie-talkiene benytter AAA batterier. Det må du ha selv.

For tiden har vi ett sett, men om dette blir populært kan det hende vi kjøper inn flere sett.

Bestille lån

Om det er noe av det vi låner ut du ønsker å låne logger du deg inn på medlemssidene våre. I menyen til venstre har det å kommet et valg for utlån. Der inne vil du finne en kalender. Den viser inneværende måned og de to neste. Men du kan bla frem og tilbake. Øverst ser du hvilket utstyr du ser på kalenderen for. (For øyeblikket er det kun et valg der.) I kalenderen er det markert med rødt datoer utstyret er bestilt og bekreftet. Markeringer med gult er lagt inn av den som ønsker å låne, men er ikke bekreftet av den som administrerer det aktuelle utstyret.

Under kalenderen finner du et skjema hvor du fyller inn dato for når du ønsker å låne fra og til. Husk å ta med de dagene du skal hente og levere tilbake utsyret. Det er også et felt for å skrive en fritekst kommentar til administratoren. Klikk på knappen for å sende inn når alt er utfylt. Du vil da få en bekreftelse dersom du har gjort alt riktig (og har du gjort noe feil ffår du en feilmelding) og så kommer du tilbake til kalenderen igjen og kan se at bestillingen din ligger inne med gul markering. Når den som administrerer utstyret bekrefter bestillingen vil vedkommende kontakte deg, og dere kan gjøre nærmere avtale om henting og tilbakelevering.

Vi håper dette vil være et populært tiltak.